Wat is Mesologie


Wat is Mesologie

MesoVisie Mesologie heeft kennis van westerse en alternatieve geneeskunde. En behandelt met natuurlijke middelen: homeopathie, vitaminen, mineralen en kruiden, EFT. Ook preventief of aanvullend op uw huidige behandeling. Met controle door een gespecialiseerd apotheker. Vermoedt u een voedingsintolerantie of allergie? Mesologisch onderzoek wijst het uit.

De westerse geneeskunde kijkt vooral naar de 'afzonderlijke delen' van de mens. Met aanhoudende klachten komt u bij een longarts, oogarts, cardioloog, reumatoloog, psychiater enz. Deze zal met medicijnen, een operatie, bestraling e.d. uw gezondheid trachten te herstellen. Westerse geneeskunde kijkt echter niet naar u als mens in zijn geheel, MesoVisie Mesologie wel.

De Academie voor Mesologie en College Sutherland te Amsterdam leidt in 5 tot 6 jaar op tot mesoloog of osteopaat in de reguliere geneeskundige vakken en effectieve aanvullende geneeswijzen. 

Verschil met de reguliere geneeskunde

Westere en oosterse geneeskunde bevatten beiden kennis en kunde, die bijdragen aan uw genezing. MesoVisie Mesologie heeft kennis van deze gezondheidssystemen. En brengt u in balans met natuurlijke middelen. Zonder bijwerkingen. Mesovisie onderzoekt en behandelt dan ook de oorzaak van uw klachten. 

'De vraag naar alternatieve oplossingen voor gezondheidsproblemen onder patiënten neemt toe. 2,3 miljoen Nederlanders bezoeken jaarlijks een alternatief behandelaar. Patiënten willen liefst zonder chemische geneesmiddelen worden behandeld.' Bron: CPB

Aanvullend en preventief

Wordt u door een arts of specialist behandeld, dan kan MesoVisie daar aanvullend op werken. Klachten door bijwerkingen van medicatie kunnen zo worden verlicht. Onderzocht wordt of u tekorten aan voedingsstoffen heeft, mogelijk ook ontstaan door uw medicatiegebruik. MesoVisie werkt waar nodig samen met een gespecialiseerd apotheker, welke uw totale middelengebruik controleert.

MesoVisie kan ook een preventief onderzoek uitvoeren, zodat u weet hoe het er met uw gezondheid voorstaat. U krijgt een voedings- en leeftstijladvies om klachten bijtijds te voorkomen. Zo nodig worden supplementen geadviseerd.

Voeding als basis

De Griekse arts Hippocrates meende al dat voeding de basis van onze gezondheid vormt. U krijgt een persoonlijk voedingsadvies, nodig voor uw behandeling. En om uw gezondheid blijvend te verbeteren. Het is voor u dus van belang te weten welk voedsel voor of zelfs tégen u werkt. MesoVisie zoekt het voor u uit.

Ervaringen en resultaten

Lees hier meer over de ervaringen en resultaten bij de Praktijk voor Mesologie, Homeopathie, Natuurgeneeskunde en Voedingsadvies. 

De Academie voor Mesologie en Osteopathie te Amsterdam leidt op tot  mesoloog. De vakken: anatomie, fysiologie, pathologie, neurologie, farmacologie, psychologie, visceraal en orthopedisch onderzoek, Chinese geneeskunde (TCM), Ayurveda, (klassieke) homeopathie, orthomoleculaire geneeskunde, electro-acupunctuur en voedingsleer. Na de opleding volgt de verdediging. Dan kan de titel Mesoloog D.M. worden verkregen. Bron: Academie voor Mesologie