Over Louise Nicolaï

Louise 2019-09-07 om 21.21.17.pngHoe gezond te worden en vooral gezond blijven. Daartoe studeerde Louise westerse en alternatieve geneeskunde aan de Academie voor Mesologie te Amsterdam. 'Integratieve geneeskunde vormt in mijn ogen de gezondheidszorg van de toekomst'.

'Tijdens mijn studie werkte ik als patiēntenvoorlichter en tekstschrijver voor het Reumafonds. Ik sprak in die tijd duizenden reumapatiēnten met veel klachten en pijn, die meestal niet beter werden door hun reguliere behandeling. Daarom leidde ik bij het fonds een werkgroep 'integratieve geneeswijzen' met reumatologen en een apotheker van de St. Maartenskliniek te Nijmegen, ondersteunde ik Prof. Dr. J.J. Rasker met het herzien van zijn boekje 'Reuma en alternatieve behandelmethoden'. En kwam er een interessante en druk bezochte workshop tot stand voor het jubileumcongres van het Reumafonds, over de effecten van verschillende alternatieve behandelmethoden. De interesse bij het fonds voor een alternatieve benadering van reuma bleef helaas minimaal, de vraag naar en positieve ervaringen van patiēnten met aanvullende geneeskunde groot.

Tijdens mijn studie Mesologie verloor ik enkele familieleden en een goede vriendin. Dierbaren die geholpen hadden kunnen worden met een complementaire behandeling. Deze ervaring versterkte mijn drijfveer om praktisch en oplossingsgericht aan een verandering van de gezondheidszorg te werken.

We worden op termijn niet beter van maagzuurremmers, cholesterol-verlagers, prednison, chemotherapie, biologicals etc. Deze middelen onderdrukken slechts symptomen. Goede voeding vormt de basis van onze gezondheid. En wat goede voeding is voor de een, is dat niet per se voor een ander. Voor de een is ‘rawfood’ een uitkomst, een ander loopt erop vast. Ik puzzel daarom graag voor u uit wat de oorsprong van uw klacht is, en welke -individuele- aanpak u daartoe nodig hebt'!

Louise Nicolai studeerde van 2002 tot 2008 aan de Academie voor Mesologie te Amsterdam. In 2008 behaalde zij haar casuïstiek examen met als onderwerp: prostatitis en epididymitis. In 2012 verdedigde zij succesvol haar case study over mesologische interventie bij het Pre Menstrueel Syndroom (PMS). Sindsdien mag zij zich Mesoloog D.M. noemen.