• Behandelen ouderen

    Behandelen ouderen

    Men zegt wel: 'Ouderdom komt met gebreken'. We zijn gaan geloven dat bij ouderdom, gezondheidsproblemen automatisch om de hoek komen kijken. Maar is dat echt onvermijdelijk?


Behandeling ouderen


Met Mesologie langer fit en gezond

Men zegt wel: 'Ouderdom komt met gebreken'. We zijn gaan geloven dat bij ouderdom, gezondheidsproblemen automatisch om de hoek komen kijken. Maar is dat echt onvermijdelijk?

Wat is oud zijn eigenlijk? Sommige mensen van 50 jaar of jonger voelen zich al 'oud'. Tegelijk zijn vele senioren zeer kwiek en actief. Onze genen bepalen deels onze lichamelijke en geestelijke conditie. Die genetische constitutie erven we over van onze -voor-ouders.

Gelukkig is het zo dat als wij goed voor onszelf zorgen, we veel van deze zwakten kunnen keren of verminderen. We kunnen dan gezond ouder worden. We noemen deze invloed op onze genen: ‘epigenetica’.

Wat kunt u zelf doen

MesoVisie meent dat ouderdom niet altijd met gebreken gepaard hoeft te gaan. Maar daar moeten we wel wat voor doen. Als u kunt:

beweeg wandel, fiets of zwem

ontspan met yoga, tai chi, chi gong, meditatie,dansen, zingen, schilderen, geniet van de natuur

vermijd stress kijk niet naar agressieve films of nieuws, mijd (zover mogelijk) negatieve mensen

voeding eet de voeding die bij u of uw klachten past, MesoVisie zoekt voor u uit wat u nodig heeft 

Een aantal adviezen waarmee u op een natuurlijke wijze uw gezondheid behoudt. En voorkomt dat u misschien zelfs medicijnen moet gaan gebruiken. 

Heeft u nu met allerlei gezondheidsklachten te kampen? Dan is het voor u van belang dat u natuurlijke methoden vindt om uw gezondheid te ondersteunen of te verbeteren. 

Prof. dr. Tibor Hortobágyi, hoogleraar bewegen en gezond ouder worden, zegt: 'we zitten te veel en te lang, dat is niet goed voor ons lichaam en leidt tot meer fouten'. Een van zijn adviezen: meer bewegen -ook op kantoor-. 

 

Senioren en medicijnen 

Ouderen gebruiken vaker (veel) medicijnen. Bijwerkingen van medicatie levert extra gevaar op. Denk aan evenwichtstoornissen met verhoogde valkans bij statinegebruik. Of het ontstaan van hartklachten en inwendige bloedingen wat veel voorkomt bij slikken van pijnstillers met een ontstekingremmende werking (NSAID’S).

Hoe minder medicijnen u als oudere nodig heeft, hoe beter. MesoVisie Mesologie helpt de bijwerkingen van medicatie te verzachten. Vervolgens kan, in overleg met uw arts, mogelijk medicatie worden afgebouwd dan wel gestopt. 

Senioren en voedingstekorten 

Naarmate we ouder worden nemen we voedingsstoffen vaak slechter op. Daarbij is er vaak sprake van minder trek omdat bijvoorbeeld de smaakzin is verminderd. Het gevolg van voedingstekorten heeft effect op lichamelijk en mentaal functioneren. Verwardheid of beginnende dementie kan worden geremd, het zien en horen verbeterd met hulp van MesoVisie Mesologie. 

Spierverlies bij ouderen is niet onvermijdelijk en onherroepelijk. Bewegingswetenschapper Verdijk van de universiteit van Maastricht, zegt dat voeding en beweging essentieel zijn. Tot op hoge leeftijd heeft fysieke training een uitgesproken gunstig effect op het behoud of de vorming van spiermassa. Voorwaarde is wel dat de eiwitvoorziening in orde is. In de voeding van ouderen mankeert het nu juist daaraan te vaak. Bron: Folia Orthica. 

Ervaringen en resultaten

Lees hier meer over de ervaringen en resultaten bij de Praktijk voor Mesologie, Homeopathie, Natuurgeneeskunde en Voedingsadvies.