Mesologie voor bedrijven


Investeren in werknemers loont 

Investeren in werknemers loont. De meeste mensen willen graag actief aan de slag (blijven). Met een jaarlijks (preventief) onderzoek krijgen werknemers inzicht in de oorsprong van hun gezondheidsklachten. Waar nodig wordt kortdurend behandeld. 

MesoVisie Mesologie onderzoekt en behandelt zowel de lichamelijke als psychische kant van gezondheidsklachten. Een kortdurende interventie is vaak afdoende om de klacht op te lossen dan wel te verbeteren. Daarna kan voor een jaarlijkse preventieve controle gekozen worden.

Lees meer over Onderzoek en Behandeling

'Sociale Zaken wijst erop dat de arbeidsmarkt de komende jaren drastisch verandert door de vergrijzing. De gemiddelde leeftijd van de werknemers stijgt daardoor. Werkgevers zullen dus meer moeten doen om hun personeel te behouden en fit te houden'. Bron: http://www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieuws/2012/10_oktober/10/gezondheid/gezond-personeel-levert-miljarden-op.xml

Preventief onderzoek

‘Voorkomen is beter dan genezen’ zo luidt het gezegde. Laat uw werknemers daarom preventief aan hun gezondheid werken. Met een jaarlijks preventief onderzoek krijgt de werknemer inzicht in lichamelijke disfuncties. Ook  psychische klachten vinden vaak hun oorsprong in lichamelijke verstoringen. Met advies op maat kan uw werknemer actief aan de slag om de gezondheid te bevorderen dan wel te behouden.

'Werkgevers hebben baat bij gezond personeel. Ze profiteren fors als ze daar dan ook geld en energie in steken. Een daling van het ziekteverzuim met 1 procent scheelt alle bedrijven samen jaarlijks 2,6 miljard euro aan kosten'. Bron: Doorrekening die adviesbureau CapGemini heeft gedaan in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken.

Mesologie en reguliere behandeling

Mesologie sluit goed aan op een regulier medische behandeling. Ook wanneer medicatie wordt gebruikt. MesoVisie werkt o.a. samen met de apotheek. Zo worden eventuele bijwerkingen en wisselwerkingen van supplementen en medicatiegebruik ondervangen. MesoVisie Mesologie werkt bij voorkeur samen met de behandelend arts of specialist.

 

Kosten

De kosten van mesologisch onderzoek en behandeling zijn laag. En wegen zeker niet op tegen kosten van (langdurig) ziek zijn van uw werknemer. Met gemiddeld 4 behandelingen zijn de klachten namelijk vaak al verholpen.

Lees meer over Tarief en Vergoeding

'Gezonde werknemers zorgen bovendien voor een hogere productiviteit. Voor een bedrijf met 100 werknemers staat dat gelijk aan een jaarlijkse omzetstijging van 95.000 euro'. Bron: Doorrekening adviesbureau CapGemini, in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken.

Kennismaken met MesoVisie 

Bent u nog onbekend met MesoVisie Mesologie en wilt u meer weten over de meerwaarde voor uw bedrijf? Het inzetten van een pilotproject voor uw bedrijf behoort tot de mogelijkheden. U kunt contact opnemen met MesoVisie voor het maken van een afspraak voor een gesprek op uw lokatie.

Ervaringen en resultaten

Lees hier over de ervaringen en resultaten bij de Praktijk voor Mesologie, Homeopathie, Natuurgeneeskunde en Voedingsadvies.