Onderzoek en Behandeling

 

Alle lichaamsfuncties worden onderzocht door middel van buikonderzoek, Chinees, en Ayurvedisch tong-, en polsonderzoek en electro-acupunctuur. Aan de hand van de gevonden disfuncties kan wordt bepaald welke behandeling het beste bij u past.

Na het intakegesprek volgt een lichamelijk onderzoek (gekleed), een tong-, en polsonderzoek en u wordt doorgemeten dmv de electro-acupunctuur (bioresonantie). Dit onderzoek is pijnloos en er worden geen naalden gebruikt. Het onderzoek toont de werking van uw lichaamsfuncties aan. Ook wordt de gevoeligheid voor voeding of medicatie bij u gemeten. Vitaminen, mineralen, enzymen, kruiden of homeopathie worden getest en gecontroleerd op werkzaamheid bij u. 

Lichaam en geest 

Emotonele gebeurtenissen, en de mogelijke (onbewuste) verdedigingsmechanismen die we in een (overlevings) reactie daarop soms hebben ontwikkeld, kunnen ons lichamelijk en geestelijk functioneren uit balans brengen. Mesologisch wordt er daarom naar lichaam én geest gekeken. Ook vanuit de orgaanpsychologie.

Persoonlijk voedingsadvies

U krijgt altijd een persoonlijk voedingsadvies. Nodig om de balans te herstellen én te behouden. Bepaalde voedingsmiddelen worden daarom soms tijdelijk afgeraden. Wanneer uw gezondheid is verbeterd dan kunt u veel voeding vaak gewoon weer verdragen.

Sporten en bewegen

Bewegen is gezond en kan de mesologische behandeling ondersteunen. Er bestaan echter veel misvattingen over bewegen. Qua vorm en intensiteit moet het bij u en uw klachten passen.

Veel mensen, zelfs reumapatiënten, krijgen helaas nog verkeerde beweegadviezen. Vaak ook in combinatie met verkeerde voedingsadviezen, of onnodige diëten. Hierdoor gaat u zich niet beter, maar soms juist slechter voelen. En de motivatie om aan uw herstel te werken verdwijnt. Van belang is dus dat u een advies op maat krijgt. Ook daar helpt MesoVisie u bij.

Hoeveel mesologische behandelingen

De ervaring leert dat met 4 a 5 behandelingen de klachten vaak zijn opgelost of sterk zijn verminderd. Na ieder consult, volgt na 4 tot 8 weken een controle. Hierbij wordt uw reactie op de behandeling onderzocht. En de keuze voor de natuurgeneesmiddelen en uw voeding bijgesteld. 

Ervaringen en resultaten

Lees hier meer over de ervaringen en resultaten bij de Praktijk voor Mesologie, Homeopathie, Natuurgeneeskunde en Voedingsadvies.