• Vermoeidheid

    Vermoeidheid

    Vermoeidheid en reuma 

  • Reuma

    Reuma

    Vermoeidheid en reuma 

Vermoeidheid en reuma 

Mevr. B. heeft last van hoofdpijnen die zijn ontstaan na een ongeluk, spier- en gewrichtspijnen in nek en rug en last van hevige vermoeidheid. Verder heeft zij last van geïrriteerde ogen, droge mond en gevoelige bijholten. Omdat de energie mist, onderneemt zij weinig meer. Zij heeft hiervoor een reumatoloog geconsulteerd. Deze kan haar niet behandelen en stuurt haar onverrichter zake naar huis.

Het mesologisch onderzoek toont aan dat de slijmvliezen, die het spijsverteringsstelsel bekleden, niet goed functioneren. Hierdoor verloopt de opname van verscheidene vitaminen, mineralen en vetten niet goed.

Het blijkt dat patiënte een glutenallergie heeft. Belangrijk is dat het eten van gluten geheel wordt gestopt. Waarschijnlijk is door de gluten haar darmslijmvlies beschadigd. Met kruiden, homeopathie en een individueel voedingsadvies is de functie van de slijmvliezen hersteld en daarmee is de opname van nutriënten verbeterd. Verder wordt de lever ondersteund vanwege een belasting door een virale infectie.

Na ongeveer 5 mesologische behandelingen voelt patiënte zich behoorlijk opgeknapt. De vermoeidheid is ook sterk verminderd. Zij vertelt dat ze voor het eerst in 15 jaar weer met plezier, en zonder uitgeput te raken, een fietstocht heeft kunnen maken.