• Schildklier - Ziekte van Hashimoto

    Schildklier - Ziekte van Hashimoto

  • slide

Schildklier - Ziekte van Hashimoto

Mevrouw K. Riemersma (43) wordt sinds enkele jaren door de internist behandeld voor de ziekte van Hashimoto. Dit is een auto-immuunziekte van de schilklier waarbij een ontsteking leidt tot een versnelde schildklierwerking en later een traag werkende schildklier. Medicatie als levothyroxine wordt ingezet om de schildklierwering te normaliseren.

Uit mesologisch onderzoek blijkt o.a. de schildklier alswel -bij-nieren, lever, darmen en de uitwisselingsfunctie van het bindweefsel niet goed te functioneren. Ook is er sprake van een zware metalenbelasting (vermoedelijk secundair aan de verlaagde nierfunctie) en belasting door ziekteverwekkers (pathogenen).

De eerste behandeling richt zich o.a.op de zware metalen-, en pathogenenbelasting, het normaliseren van de bijnierfunctie en de spijsvertering. Bij de volgende behandelingen wordt de nier- en leverfunctie verder verbeterd. En wordt specifiek met ayurvedische kruiden op de schildklierontsteking gewerkt. Met de laatste behandelingen wordt opnieuw darmwerking en pathogenenbelasting aangepakt.

Na enkele behandelingen stopt patiënte (in overleg! met haar internist) haar reguliere medicatie. Na vijf behandelingen met een tussenpoze van 6 weken is patiënte volledig opgeknapt, heeft geen reguliere en mesologische medicatie meer nodig. 

Overzicht van ervaringen en resultaten