• Infectieziekte - Rat bite fever

    Infectieziekte - Rat bite fever

  • Infectieziekte - Rat bite fever

    Infectieziekte - Rat bite fever

Infectieziekte - Rat bite fever

Mw. R. Veerman overleeft op haar 19de ternauwernood een beet van een hagedis uit haar terrarium. Deze hagedis brengt de streptobacillus monilifromus over welke -de zeldzame ziekte- 'rat bite fever' veroorzaakt. Sindsdien heeft patiënte veel klachten van onder meer haar gewrichten, allergieen, eczeem, astma, vermoeidheid en migraine. Ze heeft regelmatig blaasontstekingen en temperaturen boven de 38 graden. Het is voor haar onmogelijk om haar werk in de ICT goed te doen.

 

Op de eerste mesologische behandeling reageert zij heftig, in overleg wordt de medicatie wat bijgesteld en voelt zij sterke verbetering van haar klachten, geestelijk voelt ze zich slechter. Ze omschrijft dit als prikkelbaar tot zelfs agressief. Uit het volgende mesologisch onderzoek blijkt de stressreactie die de behandeling heeft gegeven.

Het behandeltrajet is pittig, patiënte krijgt tussendoor nog een flinke griep te verwerken en wordt opnieuw gebeten door een hagedis. Ze bemerkt soms een dip in haar genezing. Maar na 7 behandelingen voelt zij zich fit en is zij weer full time aan het werk.