Menstruatie-klachten - PMS

Mevr. S. heeft sinds 20 jaar een pijnlijke met krampen gepaard gaande menstruatie. Voor de menstruatie heeft zij heftige stemmingswisselingen, hoofdpijnen, buikkrampen, pijnlijke borsten en houdt ze vocht vast. De klachtenworden gediagnosticeerd als PMS (pre menstrueel syndroom).Zij is hiervoor drie jaar onder behandeling van een gynaecoloog geweest. Helaas zonder resultaat.

Het mesologisch onderzoek toont aan dat de verhouding in inname van verschillende vetzuren die nodig zijn voor de opbouw van geslachtshormonen verstoord is. De lever, die betrokken is bij opbouw en afbraak van hormonen is evenals een aantal andere organen verzwakt. De chinese pols- en tongdiagnostiek en de Electro acupunctuur laten deze ‘stagnatie in leverqi’ duidelijk zien.

Met homeopathie, voedingssupplementen, kruiden en een individueel voedingsadvies wordt de hormonale cyclus in balans gebracht en o.a. de verzwakte lever versterkt. Na de eerste mesologische behandeling zijn de stemmingswisselingen verdwenen. Na de tweede behandeling is er eveneens geen sprake meer van buikkramp of hoofdpijn. Een half jaar later komt mevrouw terug voor controle. Haar PMS klachten zijn tot dan niet meer teruggekeerd.